Budgetvenlige og supernemme opslagstavler

opslagstavle diy
Personlige opslagstavler – én til hvert barn

En opslagstavle kan bringe overblik og overskud tilbage i en ustruktureret hverdag. Tavlen hjælper med at overskueliggøre og visualisere aftaler, praktiske ting og gøremål. 

Af Christina fra migogmorskabet.dk

Planlægning i en børnefamilie

Vi er sikkert mange, der i vores forældreskab kan nikke genkende til, at vores yngel står med åben mund og polypper, når vi siger: “Du skal i skole i morgen” eller: “vi skal til Mormors fødselsdag”. For mit yngels vedkommende, så har mormor altså ofte fødselsdag flere gange om året og weekenden kan sagtens været forlænget. Derudover kan det med snart 3 børn, være lidt svært at koordinere og kommunikere med hvert enkelt barn om, hvad der rent faktisk sker, og hvad der skal ske den kommende uge.

Når folk hører, at vi er ved at udvide familien med et tredje barn, mødes vi ofte med kommentarer som: “hold da op”, “vildt” og nogle gange “puha”. I min optik er det ikke det at elske, holde af og favne, der kan skabe lidt sved på panden – heller ikke det, at vi nu venter os vores tredje dreng og jeg derfor bliver ultimativ drengemor. Okay, tanken om, hvor meget mad de knægte kommer til at spise, er lidt skærmende. Nej, det er mere alt det praktiske, legeaftaler, spejderlejr, svømning osv., som jeg kan blive lidt rundtosset over. Jeg er rimelig struktureret, og jeg går da også under øgenavnet  kontroltårnet herhjemme.

At tage sagen i egen hånd

Vores parterapeut sagde engang, at jeg havde et taburet syn, forstået således at jeg så laaaangt frem i tiden… Måske derfor jeg pt. kun mangler at købe 18 pakkekalendergaver ud af 72 og allerede har klikket halloweenudklædningen hjem fra Ebay. Min mand derimod, han ser kun lige ned for sig, kun udover hans næsetip og selvom jeg elsker ham over alt på jorden, så er hans uorganiseret og ikke eksisterende overblik noget jeg absolut ikke ønsker mine drenge skal modtage som social arv.

Så hvad gør man så?

Jo, jeg arbejder rigtig meget med tegninger, pædagogisk formidling og langsomt men sikkert forsøger jeg at overlevere gode vaner og ikke mindst en kærlighed for orden og struktur. Hertil er er redskab mine nylavet opslagstavler til ungerne. De hænger i vores entre som i forbindelse med denne graviditet har fået en make-over – den kan du læse om her. Tavlerne er uhyre nemme at lave og tilmeld meget billige. Prisen er 50 kr. pr. stk og de tager max 10 minutter at lave. Tanken med tavlerne er, at de skal skabe et overblik for hver af drengene, så de får indblik i deres dag eller uge.

Opslagstavlerne – sådan laver du dem

Dette skal du bruge:

  • En ramme, fx fra IKEA
  • En kork dækservietter
  • Lidt lim, gerne en limpistol
  • En klips
  • Et forbogstav, fx fra Design Letters

Rammerne har fået en klat maling og ellers har de taget 10 minutter at lave. Ungerne elsker dem og de nyder at kunne sætte små vigtige sedler mm. op på deres personlige tavle. Derudover synes jeg faktisk også, at de er ret dekorative og at de bringer masser af personlighed ind i indretningen.

Rigtig god fornøjelse!

_ _ _ _ _ _

Du kan finde flere af Christinas skriverier på hendes blog Mig og Morskabet. Du kan også finde Christina på Instagram under navnet @Mig_og_morskabet

Skriv et svar